fbpx
woman jogging

Prevenirea asteniei functionale

In prima faza, in prevenirea asteniei functionale se recomanda identificarea cauzelor declansatoare si tratarea acestora si, de asemenea ameliorarea simptomelor (fizice, intelectuale, psihologice si sexuale) cu antiastenicele potrivite.

Mai mult de atat, se recomanda un regim alimentar variat si sanatos pentru a evita aparitia deficientelor nutritionale. Alimentele bogate in vitamine si fibre, precum nucile, cerealele integrale, legumele sau leguminoasele, cat si proteinele din peste, oua si carne au un rol extrem de important in mentinerea functionarii sistemului nervos, dar si in stimularea producerii de neurotransmitatori care regleaza emotiile.

Un alt factor important este odihna. Incercati sa va creati un program regulat de somn si trezire, astfel organismul va fi mult mai puternic si va face mult mai bine fata schimbarilor la care este supus. Pentru cei care se confrunta cu insomnii, o cana de lapte cald, indulcit cu miere este remediul ideal pentru un somn linistit.

Miscarea zilnica in aer liber este foarte sanatoasa. Chiar si 30 de minute de mers pe jos sunt alegerea potrivita in perioada de tranzitie dintre anotimpuri, iar exercitiile fizice regulate au un rol benefic in mentinerea tonusului, cat si in reglarea mintii, datorita secretiei de endorfine.

Sursa foto: www.pinterest.com

newspaper templates - theme rewards