fbpx

Despre ENERION

Compania Desitin Pharma lanseaza in decembrie 2013 Enerion, medicamentul antiastenic cu eficacitate demonstata clinic. Enerion este un OTC produs de compania franceza Servier si distribuit si promovat exclusiv in Romania de compania germana Desitin.

Enerion este un produs destinat exclusiv adultilor si recomandat in tratamentul simptomatic al asteniei functionale.

Desitin Arzneimittel este o companie farmaceutica cu o experienta de peste 100 de ani in tratamentul afectiunilor Neurologice si Psihiatrice. Compania detine cel mai larg portofoliu in domeniul epilepsiei precum si cele mai avansate forme farmaceutice.

Prin elaboarea formelor farmaceutice inovatoare, compania are ca prim scop asigurarea de beneficii semnificative atat pentru pacienti, din punct de vedere al compliantei la tratament.

Compania Desitin este  prezenta  in Romania din 1996 ca  Reprezentanta Desitin. Din 01 Iunie 2010, Reprezentanta Desitin devine DESITIN PHARMA SRL, cu un nou sediu in Bucuresti si cu o echipa adaptata unor noi strategii si obiective.


Enerion trece bariera hematoencefalica, actionand specific pe structuri cerebrale care sunt implicate in aparitia asteniei functionale. 

Enerion se administreaza adultilor, 2-3 drajeuri pe zi (400-600 mg sulbutiamina), pe cale bucala. Drajeurile vor fi administrate impreuna cu o cantitate suficienta de lichid (un pahar de apa) in perioada diminetii.

Durata tratamentului nu va depasi 4 saptamani.

Contraindicat in hipersensibilitate la subultiamina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Contine lactoza: contraindicat in galactozemie congenitala, sindrom de malabsorbtie a glucozei-galactozei sau in caz de deficit de lactoza.

Contine glucoza si zahar: contraindicat la pacientii cu probleme ereditare rare de intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza sau insuficienta a sucrazei-imaltazei.

Reactii adverse:

  • Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi.
  • Tulburari ale sistemului nervos: agitatie, cefalee, tremor.
  • Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: eruptii cutanate.
  • Datorita prezentei Sunset Yellow FCF (E110), exista riscul aparitiei de reactii alergice.
  • In caz de supradozaj, poate sa apara stare de agitatie cu euforie si tremor al extremitatilor, tranzitorie si care dispare rapid, fara sechele.

Nu exista interactiuni cu alte produse medicamentoase.

Este recomandat sa nu se administreze in timpul sarcinii si alaptarii.

Enerion nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Perioada de valabilitate: 3 ani.

A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ce contine Enerion?

  • substanta activa este sulbutiamina. Un drajeu contine 200 mg sulbutiamina
  • celelalte componente ale drajeului sunt:

* nucleu: glucoza anhidra, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon pregelatinizat, talc.

* strat de drajefiere: ceara alba de albine, carmeloza sodica, etilceluloza, glicerol oleat, polisorbat 80, povidona, siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, zahar, galben portocaliu FCF-lac de aluminiu (E110), talc, dioxid de titan (E171).


Enerion este disponibil:

    • Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 15 drajeuri.

Acest produs nu se elibereaza pe baza de prescriptie medicala. Pentru informatii suplimentare va rugam sa consultati RCP complet al produsului, disponibil la cerere.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata: Les Laboratoires Servier 50, rue Carnot 92284 Suresnes cedex FrantaFabricantul: Les Laboratoires Servier

905, rue de Saran 45520 Gidy Franta

Autorizatie de punere pe piata : 8175/2006/01-02

 

newspaper templates - theme rewards