fbpx
1f1696561393592b1d7fd6f774f57ba7

Manifestari

1/3 din populatia adulta a Romaniei sufera de astenie functionala cel putin o data pe an.

Recunosti simptomele asteniei functionale?

Untitled

De multe ori, simptomele asteniei functionale sunt asociate cu oboseala, insa trebuie retinute anumite diferente care izoleaza simpla oboseala de prezenta asteniei. Oboseala este rezultatul unui efort depus, este o senzatie scurta, care dispare odata ce organismul se odihneste. Altfel spus este o perioada tranzitorie si se vindeca prin repaus fiziologic. In timp ce, astenia functionala este o tulburare care persista si nu se amelioreaza prin repausul fiziologic.

In sens general, astenia functionala este asociata cu un sentiment de oboseala generalizata, usoara epuizare, lipsa initiativei, lipsa dorintei de a intreprinde activitati si incapacitatea de a face fata rutinei zilnice. Pe masura ce aceste tulburari persista pot aparea si alte simptome cum ar fi: senzatie de oboseala, rezistenta fizica redusa la efort, lipsa poftei de mancare, pierderi de memorie, dificultati de concentrare, anxietate si insomnii.

Astenia functionala poate aparea si dupa un episod infectios (infectii tract respirator superior si inferior – raceala si gripa – si alte infectii virale si bacteriene) si are simptome similare cu cele anterioare, dar apare in plus si teama legata de starea generala de sanatate. Astenia postinfectioasa are o intensitate variabila si poate dura de la cateva zile pana la cateva luni.

Studiile au demonstrat un rezultat favorabil pentru persoanele care urmeaza un tratament cu Enerion pentru astenia postinfectioasa. Aproape 95% au prezentat rezultate bune si chiar foarte bune, in combaterea si stoparea simptomelor reprezentative. Chiar din prima zi de tratament, persoanele care au suferit de astenie functionala, resimt o crestere a starii generale, a rezistentei fizice, cat si o marire a apetitului, imbunatatirea memoriei si a concentrarii. (Valverde Acuna M, Utilisation de la sulbutiamine chez un groupe d’étudiants universitaires présentant un syndrome de fatigue psychosomatique, 1985).

Sursa foto: www.health.okezone.com, www.desitin.ro

newspaper templates - theme rewards