fbpx

Cocktail-urile primăverii

03311b318166265f8a1b0e9e66b0284c

Primavara și-a făcut apariția și o data cu ea natura a revenit la viață aducând pe piață fructele și legumele de sezon. Astfel dupa ciorbele și sarmalele de peste iarna vă invit să încercați câteva cocktail-uri răcoroase de primăvară:

Cocktail de căpșuni:

-          3 lingurite de suc proaspat de lamaie

-          o cana de gheata pisata

-          2 lingurite cu miere

-          50 de grame de capșuni

-          2 capsuni intregi pentru ornat

Se pun în blender căpșunile, sau se strivesc cu furculița, se amestecă sucul de lămâie cu mierea. Se pun în blender peste căpșuni, mierea cu lămâie și ghiața pisată, se amestecă totul doar câteva secunde. Cockail-ul se servește în două pahare lungi, cu picior și se decorează cu o căpșună întreagă.

Cocktail de cireșe

-          1 cana cirese fara samburi

-          10 frunze de menta

-          8 linguri zahar

-          180 ml zeama lime

-          700 ml suc cirese

Amesteci ciresele, frunzele de menta si zaharul intr-un vas. Freci amestecul cu o lingura de lemn. Torni zeama de lamaie si amesteci bine. Strecori si torni cocktailul in patru pahare, completezi cu suc de cirese si decorezi cu frunze de menta si cirese.

 Cocktail de afine

-      115 g afine proaspete, plus cateva pentru decor

-     1 banana mica, curatata de coaja si taiata felii

-     100ml suc de mere

-     4 linguri gheata maruntita

Puneti afinele, banana, sucul de mere si gheata intr-un robot sau blender si mixati pana se omogenizeaza si devine ca o spuma. Turnati in pahare mari, puneti cateva afine deasupra, pentru decor si serviti. Se obtin 2 – 3 portii.

Cocktail de fructe de pădure

-           500 ml lapte degresat

-           1 cutie iaurt degresat

-           200 g zmeură şi fragi

-           100 ml sirop de fragi

-           20 g zahăr pudră

-           4-5 cuburi de gheaţă zdrobită

-          frunze de fragi sau de zmeură pentru decor

Se pun într-un vas laptele degresat şi iaurtul şi se mixează cu blenderul până ce devin o cremă spumoasă. Se adaugă fructele de pădure, siropul de fragi, zahărul pudră şi gheaţa zdrobită şi se mai mixează 2 minute la viteză maximă. Compoziţia trebuie să aibă un aspect atrăgător. Turnați în pahare înalte și ornați cu câteva frunze de zmeură și câteva fructe.

 

Sursa foto: www.pinterest.com

newspaper templates - theme rewards